Skip to main content
Music

Kongen Af Provinsen

By 21. marts 2016No Comments

Ude i dag! Kongen Af Provinsen single cover

Pressemeddelse for “KONGEN AF PROVINSEN”

MODERSKIBET FEATURING PER VERS OG PETER BELLI

Første brøl fra Moderskibet, et nydannet partnerskab mellem to af Danmarks største producernavne, Marcus Winther-John og Frederik Thaae, er “Kongen af Provinsen” – en positiv og potent rockende hyldest til ildsjælene i Udkantsdanmark med vokal fra pigtrådshelten Peter Belli og sproggeniet Per Vers.

“Al omtale er god omtale” lyder et løgnagtigt mundheld. Når man taler om provinsen har den konstante og konsekvente dårlige omtale været med til at forme fortællingen om masseflugt fra landsdele i opløsning. Som regel er det storbyjournalister, der afsøger eksotiske egne benævnt som Bermuda Trekantsområdet, Vandkantsdanmark eller Den Rådne Banan.

Heldigvis er der dog stadig masser af ild i sjælene i de områder, hvor hovedparten af landets befolkning bor. Og nu kommer endelig en sang, der hylder dem der blev tilbage i den såkaldte Udkant.

Over en skramlet rock’n’roll produktion med nutidige virkemidler skråler Peter Belli “Kongen længe leve” med en livskraft der nærmest fremstår stærkere end nogensinde. Den gamle gøgler beretter om en konge, der lever helt derude, hvor kragerne vender. Hans omkvæd lægger op til rapperen Per Vers, der i sin tekst hylder oversete provinshelte, der ikke bliver til hængerøve bare fordi de blev hængende.

Initiativet til dette samarbejde tværs over generationer kommer fra makkerparret Marcus Winther-John (Inside The Whale) og Frederik Thaae (A Kid Hereafter). De har deres daglige virke i popverdenen som sangskrivere og producere for alle fra TV-2 til Sys Bjerre, men har også begge en langt mere alternativ skabertrang. Efter deres veje krydsede hinanden, blandt andet i Los Angeles, har de valgt at samle kræfterne under navnet Moderskibet, hvor ambitionen er at sammensplejse musikere og sangere fra forskellige miljøer, og lade nye energier opstå.

Det første brøl fra dem er “Kongen af Provinsen”, der opstod efter de havde forenet et vintage rock’n’roll trommebreak med et fængende guitarriff. Det var som skræddersyet til pigtrådskongen Peter Belli, og omkvædet skrev sig selv. Men versene var sværere at knække. Peter Belli var frisk på at dele track med en rapper – bare han ikke kun snakkede om “pik og patter”… 😀

Kompasset pegede derfor på Per Vers, der er kendt for ofte at være uortodoks i sit emnevalg. Per gik i tænkeboksen, og kom ud igen med en tekst, der hylder dem der ikke behøvede at flytte over til dem der kunne forstå dem. “Jeg flygtede selv fra Gram i Sønderjylland samme uge jeg fik min studenterhue, fordi det virkede rigtigt. Men siden har jeg spillet over 2500 shows i dette land, og har mødt mange af ukuelige mulighedsskabere, der blev i deres respektive flækker. Jeg ved hvor meget genlyd det kan give, når initiativrige folk overvinder “sandsynlighedens sandhed” om at det ikke kan lade sig gøre. Når dem der har ideer der er større end deres kommuner ikke giver op og flytter til storbyen, over til de andre med store tanker. Om det er undergrundsmusikken i Svendborg, billedkunsten i Silkeborg, eller hiphoppen i Aalborg – ofte kan man pege tilbage på en enkelt ildsjæl, der får det hele til at ske i praksis.”

“Kongen af Provinsen” er soundtracket til den modstandskamp, der kæmpes af konger M/K overalt i provinsen. Dem som kæmper lokalt – for kunsten, for kreativitet og for livet.

LYT TIL SANGEN PÅ SPOTIFY, TIDAL, WIMP, APPLE MUSIC ETC. HER!