Skip to main content
 

2005 — 2014

DNA

2014

Velkommen til det nye PER.TV! Er glad for at kunne fortælle at mit nye “DNA” album kommer ud 5. maj!

Her kan du høre hvordan den nye plade starter. Det første minut er track nr. 1, der ved 0.59 går direkte over i “Big Bang”, som er mit velkommen til skiven. 70 takters rap om ikke at kunne synge…

Produceret af Embee fra Looptroop Rockers, der ligesom sidst (EGO, 2011) står for lydsiden sammen med DJ Large.

DNA Trackliste:

01 – Intro
02 – Big Bang
03 – Find Mig Her
04 – Dum (Omvendt Intelligent)
05 – Gennem Væggen
06 – Gokkejern
07 – Midt I Julenat
08 – Invictus
09 – At Elske Er At Rejse feat. Isam B
10 – Afskyelige Snemand
11 – Tre Breve feat. Annisette
12 – DNA (Vi Kom, Vi Så, Vi Smadrede)

SMELLS LIKE TEAM SPIRIT 3

2013

Tredie opsamling af gæsteoptrædener, efter mottoet/princippet: “Et vers til din plade? Selvfølgelig. Tak fordi du spørger! Penge? Næh, lad os ikke skændes om det! Bare gi’ mig lov til at tage det med på min næste opsamling”. Team Spirit III består kun af min del af numrene, da de 27 tracks ellers ville nå op på en spilletid over 3 timer! Der er en del aldrig udgivne tracks på denne.

Her til højre kan du høre “Velkommen (til CPH)”, der heller aldrig kom officielt ud. Den havde ellers havde en færdig video og en superstærk holdopstilling: Pharfar på produktion, Wafande, Waqas og jeg på vers og Erik Clausen på omkvæd, der kom forbi og gen-indsang sin “Fremmedarbejderens Farvel” fra Clausen&Petersen-dagene.

Dette er en gratis udgivelse – kan downloades nedenfor.

Download Trackliste
Spotify Wimp Deezer

MAKING MONKEY MUSIC IS A MUST

2013

I 2012 hjalp jeg et par venner med at få deres musik på vinyl gennem mit enmandsselskab Mixed Ape Music, som jeg selv har udgivet mine egne ting på siden 2005. Blev til tre EP’er og en stor fest i Vega. Det var en fed oplevelse, og vi gav hinanden håndslag på at vi alle ville være pladeaktuelle igen året efter. Det endte med at vi udgav fire vinyler – en 7″, en 10″, en 12″ og et album, i september 2013. Jeg selv droppede en tredie “Team Spirit” opsamling digitalt.

Læs et Gaffa interview jeg lavede om alle udgivelserne her, og/eller hør en 20 minutters snak om Mixed Ape i BAS PÅ P6 lige herMAKIN MONKEY MUSIC… udkom til fri download i juni 2013 med en blanding a numre fra den første “kollektion” såvel som den nye, som en mulighed for alle til at lære artisterne at kende. Enjoy!

Dette er en gratis udgivelse – kan downloades nedenfor.

Download Trackliste
Spotify Wimp Deezer

LIVE @ SMUKFEST

2012

Det store Roskilde-show var den første store koncert for mit EGO TOUR live-setup: DJ Static, Nappion, Ayoe Angelica og blæser-trioen Brass Monkeys. 15 måneder og 45 koncerter senere spillede vi det sidste af slagsen på Skanderborg Festival. Denne lille live-EP indeholder alle de numre fra EGO-albummet der ikke var med på Roskilde-DVD’en.

Her til højre kan du høre en hiphop-tidsrejse – en gennemgang af klassikere fra ’79 til ’89 – ti år på fem minutter. Hvor mange kan DU genkende?!

Dette var en gratis udgivelse, og kan downloades nedenfor.

Download Trackliste
Spotify Wimp Deezer

EGO REMIX EP

2012

Jeg prøvede at proppe “Live @ Roskilde 2011” DVD’en med så meget bonusmateriale jeg kunne finde på. Jeg fik bl.a. Noize til at lave et mixtape med live-optagelser fra alle årene jeg har været på Roskilde. Som er mange. 20 faktisk, hvis man tæller som gæst. Uden afbrydelser. De sidste 10 af dem har jeg spillet mindst eet nummer, et eller andet (ofte skørt) sted på festivalen. Men der skulle også noget nyt materiale, så…

Jeg havde fået et par fede EGO remixes fra Robin Hannibal (Quadron) og min homie Kriswontwo. Det var to. Ud af det blå ringer Andreas – en trommeslager fra Esbjerg, der går på konservatoriet, og spørger om jeg vil rappe til hans eksamens-koncert. Da jeg hørte at han lavede jazz-fortolkninger af min helt Jay Dee / Dilla‘s beats, måtte jeg selvfølgelig sige ja! En af disse var en big band-udgave af De La Souls “Stakes Is High”… hvilket vi straks indspillede som en ny version af “Smuk Kamp“. Det var tre.

Derudover lavede jeg tre nye versioner af numre fra albummet, på en måde jeg længe havde drømt om, men aldrig udført. At gå tilbage til udgivne numre, og gentænke eller videretænke dem. Så man ikke, som normalt, remixer musikken men lader teksten stå urørt, men at teksten også remixes. På den måde lavede jeg tre “part 2” numre.

Til højre kan du en sådan “part 2” af “Ironman” (se original-videoen her), med helt ny tekst, men efter samme princip som 1’eren.

Se trackliste

LIVE @ ROSKILDE DVD

2012

Jeg kan ikke sige det bedre selv – så her er Gaffas anmeldelse i fuld længde:

Eminent hiphop-fest fra en mester på hjemmebane

For dem, der gik glip af Per Vers’ storslåede koncert på Roskilde sidste år, har ordekvilibristen nu været gavmild nok til at give alle muligheden for at se (eller gense) koncerten, der vitterligt er en perlerække af gode numre fra mandens bagkatalog, luksuriøse smagsprøver på mandens formidable evner som rimsmed og den flotte Roskilde State Of Mind – bygget over Jay-Z’s Empire State Of Mind, men teksten er skrevet til lejligheden. Det er en ufortyndet fornøjelse at opleve Per og hans hele 22 håndlangere i absolut topform.
Ud over 60 minutters eminent gengivelse af en formidabel hiphop-fest med hjertet på rette sted på den scene, hvor Per V normalt giver den som konferencier, får vi også læssevis af fremragende ekstramateriale i form af blandt andet musikvideoer fra Ego, remixes, et DJ Noize Mixtape og meget meget mere. Per Vers har virkelig rystet godteposen, og der er god stil og god stemning over hele linjen. Stærkt anbefalelsesværdig og en glimrende introduktion til hr. Vers og hans univers.

Se “Roskilde State Of Mind” lige her og en trailer for DVD’en her

Koncerten er også udgivet som lyd, og kan købes/streames her nedenfor.

Download Trackliste
Spotify Wimp Button Text

EGO

2011

Efter et langt tilløb tog jeg mod til mig og spurgte min favorit-producer i Skandinavien, Magnus “Embee” Bergkvist fra Looptroop Rockers, om han var frisk på et samarbejde. Han står for al musikken på seks Looptroop-albums men har aldrig produceret for andre. Mens resten af gruppen varmede op ved at høre meget høj dancehall i et opklædningsrum i Holbæk, smilede Embee og sagde: “Såklart. Det er dags.” Det er på tide.

EGO fik de bedste anmeldelser jeg har oplevet: 5/6 i Gaffa –  4/6 i Soundvenue – 5/6 på Rapspot.dk – 9/10 på Diskant – 6/6 på Lydtapet og 5/6 i B.T. (klik for at læse), jeg elskede Informations overskrift “Mesterlige rimerier på afgrundens rand” (læs! den blev nomineret til en Danish Music Award og fire kategorier ved Steppeulven.

Her kan du læse det store fire-siders interview jeg gav til Gaffa.

EGO kan købes/streames her nedenfor. CD udsolgt, vinyl kan købes i webshoppen.

Download Trackliste
Spotify Wimp Deezer

SMELLS LIKE TEAM SPIRIT 2

2011

I 2011 havde jeg siden Team Spirit nr. 1 samlet gæsteoptrædener nok sammen til at lave endnu et mixtape / compilation. Den blev lagt online 11/1 ’11, kl. 11.11 – 22 tracks i alt.

De første fem numre var tiltænkt EGO. Et nummer som betyder meget for mig er “Lille Konge”, skrevet efter min første søns fødsel. Hans hjertelyd indgår i beatet flere steder. Blev kun droppet, fordi der desværre aldrig kom et endeligt OK fra Massive Attack. Lille Konge” var en fortolkning af deres udødelige “Teardrop”. Hør kongen her.

Her til højre kan du høre Frank Hvams debut som spoken word-artist. Jeg var med rundt på svimlende 113 shows som opHvamning til Franks kæmpe DK-tour. Bidden om “Musikbilen” var med den allerførste aften inden den blev skåret fra. Jeg huskede den som sjov, den matchede en sang-idé jeg havde, og da de mange jobs var vel overstået fik jeg ham lokket i studiet.

SMELLS LIKE TEAM SPIRIT 2 var en gratis udgivelse. Ikke længere tilgængelig som download.

Se trackliste

RHYME TRAVELING

2010

Tredie del af trilogien / bokssættet “10+20+30”, der fejrer 3 jubilæer. Denne del fejrer 30 År Med Hip Hop.

“Rhyme Traveling” er en rejse i hiphop-historien – fra “Rapper’s Delight” og 30 år frem. Den engelske DJ Jaguar Skills lavede tre år tidligere den første version af mixet på ca. 400 plader og 45 minutter til BBC. På min opfordring opdaterede han det til dette projekt til 563 plader på en time. Jeg blander mig vokalt med et vers pr. år – altså i alt 30 små vers.. Vi udgav det som DVD hvor Jaguar Skills’ mix blev ledsaget af en ler-animation samt en “Mixtape Movie” hvor den københavnske VJ-duo 2D gravede dybt i deres lager af gamle videobånd og lavede et vildt visuelt værk med eet filmklip pr. plade.

Dette nummer lå “gemt” på DVD’en som et bonusnummer, og er selvfølgelig min version af Nas“Hip Hop Is Dead”.

Se trackliste

DANISH OPERATION

2010

Anden del af trilogien / bokssættet “10+20+30”, der fejrer 3 jubilæer. Denne del fejrer 20 År Med Dansk Rap.

Her er teksten jeg skrev i indercoveret:

“Danish Operation” er det bedste fra mig og mine venner. En times klassisk hiphop, delt op i fire kvarter, hvor de to første er folk jeg har kendt i over ti år. Den næstsidste fjerdedel er unge homies jeg har lært at kende gennem MC’s Fight Night, og i pølseenden har jeg haft den store fornøjelse at få et ja til min invitation fra to legender fra dansk hiphops første generation, som er de to rappere der har haft størst betydning for mig: MC Einar fik mig igang med skrive tekster, og fyrer her op for sit første nye nummer i 8 år. Efterfulgt af Jazzy Haz, manden der var den første rapper jeg oplevede improvisere på en scene. Min invitation var simpel: “skriv et vers over dit yndlings Premier-beat. 

I de fleste af halvfemserne var DJ Premier det tætteste man kom på hiphoppens DNA – en ultrasimpel tilgang til rap-musik der blevet overhalet teknisk og kreativt mange gange siden dengang. Men i en smuk og naiv fortid var “et Premier-beat” et begreb alle kendte. Når dette begreb bragede ud af højttalerne blev rapperne i battlen lige 15,2% bedre. Her i 2010 er Premiers stil, hvis jeg skal være helt ærlig, nærmest synonym med kedelig og konform, fordi han ikke har udviklet sig de sidste ti år. Ikke desto mindre introducerede han i starten af halvfemserne den kreative samplings kunst. Først i form af den endeløse jagt på de hemmeligste, mest uopdrivelige gamle vinyler, der indeholdt de unikke to eller fire takter, der var interessante nok til at kunne loopes (gentages) gennem et helt nummer uden variationer. Og derefter, i midten af halvfemserne, udviklede han sig til den gale og geniale videnskabsmand, der viste verden hvordan man brød samplingerne ned fra hele takter til enkelt-lyde og omarrangede dem til nye melodier og rytmikker. Begge syvmileskridt er blevet efterlignet af utallige nyere producere, der tror at de dermed laver “real hiphop”, selvom det ikke er særlig “real” at være konservativ og tilbageskuende. Vi tillader os for et kort øjeblik at være begge dele, og håber nye rejsende vil nyde turen med os.”

Se trackliste

STATUS

2010

Første del af trilogien / bokssættet “10+20+30”, der fejrer 3 jubilæer. Denne del fejrer “10 År Med Per Vers”.

Hvad dét lige skal betyde kan du høre i interviewet, der var en del af en lang snak med legendariske Hans Otto Bisgaard, der i 5 bidder fordelt ud over CD’en gennemgik min “livshistorie”. Med fantastiske beats af den super-undervurderede danske producer Phafalaion og med samtalen cuttet op af DJ Static, prøvede vi at få disse snakkesn at føles som musik.

“10+20+30” blev udgivet i 500 eksemplarer (CD+CD+DVD), og er indtil videre dansk raps eneste bokssæt-udgivelse. Alt overskud gående direkte til Røde Kors og deres arbejde på Haiti, der netop var blevet raseret af en orkan.

Se trackliste

VI TALER DANSK!

2009

Efter otte på landevejen sammen, med næsten 1000 fælles optrædener i alle tænkelige og utænkelige sammenhænge som Snakbar, Freestyle Freekshow og Per Vers & Ole Omkvæd, var det på høje tid at Oliver og jeg også fik udgivet noget. Vi hookede op med Turkman Souljah som tredjemand på pladespillerne, og Oliver tog rollen som projektleder og idémand. Derfor vil jeg lade ham føre ordet om tanker for og bag, via dette fine interview. For flere detaljer så tjek denne gennemgang, der også er en meget positiv anmeldelse.

Dette var en gratis udgivelse via www.kinski.dk. Siden er nu lukket ned, og “Vi Taler Dansk” kan streames her:

Trackliste Spotify Wimp Deezer

OG DEN NOMINEREDE ER…

2008

Teksten bag på den sticker, der udgjorde “coveret” til denne digital-only udgivelse:

“En af de største skandaler i underholdningsindustriens historie – et fintmasket net af løgn, konspiration, jalousi, cover-up. TV-transmissionen af Grammy Awards 2008 havde bortcensureret Per Vers fuldstændigt, da han som eneste nominerede i kategorien “Record Of The Year” fremførte at han som manden bag årets fire største hits. og nævnte ikke med et ord Mens en godtroende klode så Amy Winehouse uretfærdigt tage æren og takke for prisen, Heldigvis lykkedes det dagen efter at smugle Hans Otto Bisgaards reportage ud af USA, og mens vi venter på afklaring om Hans Ottos videre skæbne, kan vi glæde os hvorledes han heltemodigt river sløret af musikbranchens løgne!”

Ud af de fire numre kom der er et mini-hit som jeg har spillet mange gange live, nemlig “Uerstattelig” der var min “duet” med Beyoncé. Men dette nummer kunne jeg godt ha’ tænkt mig at lave video til.

Dette er en gratis udgivelse.

Se trackliste Download

SMELLS LIKE TEAM SPIRIT

2007

I forbindelse med spritnyt www.per.tv website der åbner snart, skal også diskografi-sektionen pimpes med lyd-eksempler. Her er et nummer fra hver af mine udgivelser siden mit første album for 10 år siden.

Se trackliste

VERS 64.0

2007

Imens vi var på Tour 1.0 sammen, fandt DJ Noize en webside hvor man kunne downloade gamle spil til Commodore 64 i det originale format der ville kunne afspilles på en båndoptager. På en eller anden måde (som jeg aldrig forstod) fandt han ud af hvordan spillenes musik kunne deles op i enkelte spor, og lavede en masse grineren beats på den måde.

Se trackliste

RETRO RESPEKT

2007

“Mandags Hip Hop” hed programmet som i efteråret 1989 ændrede mit liv. Dette mixtape består af en times musik mixet sammen fra DR’s arkiver, tilsat tre nye numre og nogle sample-baserede collager med et detaljerigdom jeg er meget stolt af. Et par måneders fuldtidsarbejde blev der lagt i denne ungdomsfastholdelse. Trykt i 500 eksemplarer, der alle blev givet væk til koncerter eller konkurrencer.

Se trackliste

RE:VERS

2006

I det langstrakte arbejde med VERS 1.0 var der en skov af numre, der enten var for skæve, skøre eller interne, eller mere var sample-collager og eksperimenter end sange, til at komme med. Dem puttede jeg på denne 22-track bonus-CD som vi manuelt puttede i kuverter og sendte til album-købere. Bare for at gi’ noget ekstra til oplevelsen.

Her til højre kan du høre en af mine favoritter. Eet langt “skud ud”, fyldt med citater fra gamle DJ-klassikere, til min DJ og makker i Sund Fornuft, DJ Møller – der kort tid efter dette fik sin livslange drøm om et job i musikbranchen opfyldt. Det første han gjorde som A&R (“talentspejder”) var at signe Rasmus Seebach…!

Se trackliste

VERS 1.0

2005

Det første soloalbum. Starten på en masse ting. Første single blev Ugens Uundgåelige, og tog det hele et niveau op. Black Power har siden været en evergreen. Jeg mener everblack. For første gang oplevede jeg at blive kaldt pladeudgivende kunstner, før jeg blev fremhævet som battle-rapper. Læs et Berlingske interview om netop dét, lige her.

Vers 1.0 fik Kunststyrelsens Særlige Præmiering på 50.000 kr., der gives til een klassisk og een rytmisk plade hvert år. Du kan læse en masse om tankerne bag pladen i dette interview som jeg lavede i den uge pladen udkom.

Ved udgivelsen lavede jeg det her “resumé” som var bidder fra alle numrene som jeg præsenterede med fire linier hver. Nappion på beatbox. Det blev lagt på det dengang spritnye PER.TV.

Download Trackliste
Spotify Wimp Deezer