Skip to main content
Music

Specialklassen – Rødder – Dicte

By 16. august 2014No Comments

Jeg tager ikke på turné med min plade. Jeg ville selvfølgelig utroligt gerne samle mit band og prøve “DNA” af foran et live-publikum, men jeg skal skrive og performe forestillingen DET STORE SKUFFEJERN på Det Kongelige Teater i november – og da det er min teater-debut står den på seriøs skrivning på fuld tid. Det har jeg vidst længe. Men der sneg sig alligevel tre seje projekter jeg ikke kunne sige nej til – og så endte de med at ligge tre dage i træk! Alle tre ting er one-offs, altså engangsforestillinger der ikke kan opleves andre steder. Derfor vil jeg (ikke overraskende) opfordre til at kigge forbi! 😀 Here goes:

Skærmbillede 2014-08-15 kl. 15.05.24

Dag 1: Onsdag den 26/8 har Specialklassen inviteret mig til noget jeg aldrig har prøvet før – at mixe impro-rap med impro-skuespil! SpecialKlassen er Danmarks bedste til det – det oplevede jeg, da vi i forgårs holdte et offentligt men uannonceret ‘øveshow’ hvor vi gik på scenen på det lille teater PLAY uden at have mødtes før! Og det endte med at blive halvanden time der er noget af det sjoveste jeg har oplevet. Der var under 30 mennesker der kiggede på, men der var langt mere intensitet end mange festivalkoncerter – det handler ikke om fancy rammer, det handler om kemi og tilstedeværelse og kreativitet! Ser virkelig frem til at gøre det ‘rigtigt’! Hvis du vil se os hoppe ud på det dybe til Zulu Comedy Festival på Huset i København kan du købe billet til bare 75 kr. lige her.

image001

Dag 2: Torsdag 28/8 fejrer vi udgivelsen af RØDDER, et projekt der har været undervejs i halvandet år. 10 danske rappere fortolker 10 danske digte. Jeg har stået for at hooke hele projektet op – tjek den vilde holdopstilling her. Min kumpan Claus Nivaa og jeg var i tilbage i januar i P1 og fortælle i en hel halv time, det kan du høre her.  Vi trykker 1000 limiterede “coverbooks” i vinylstørrelse (30×30 cm) – Dette er det første eksemplar der netop er blevet trykt hos LaserTryk i Aarhus idag – på mandag bliver der indklæbet holdere til hhv. CD og den vinylplade-lignende papskive der indeholder downloadkoden! Releasedatoen er 25/8 men netop i dag har vi åbnet for forudbestillinger, så bestil dit eksemplar HER! (og når nu du er i kløerne på RFC-shoppen, så tjek lige det friskeste stykke merchandise jeg har fået produceret, DNA-hoodie’n med indsyede hovedtelefoner!) Gallakoncerten den 28. i Aalborg bliver decideret vanvittigt! 10 rappere, 1600 publikummer i Aalborgs nyåbnede superflotte Musikkens Hus! TJEK lige huset udvendigt, og ikke mindst salen!! Det er altså ikke så tit man for lov til at bringe rap ind i sådanne omgivelser – der er ikke så mange billetter tilbage, så bestil HER!

Skærmbillede 2014-08-15 kl. 15.08.11

Dag 3: Fredag 29/8 spiller DICTE og jeg en fælles koncert til åbningen af Aarhus Festuge, hvor vi bliver bakket op af det 25 mand store Aarhus Jazz Orchestra. Vi spiller meget remixede udgaver af Aarhus-sange, hvor jeg har skrevet nye vers til klassikere fra Kliché, Gnags etc. Der kommer 40.000 mennesker i Mindeparken! Først gav man 20.000 billetter væk som blev solgt på 45 minutter, og i går blev der så frigivet 20.000 mere, der også var væk på et par timer. Vildt. Helmig og tv-2 spiller bagefter! Jeg glæææder mig – til alle tre ting!

Og Dag 4: Lørdag 30/8… ja, der sover jeg nok hele dagen. Og søndag med. Og SÅ tilbage til teaterskrivebordet. Faktisk er DET STORE SKUFFEJERN netop blevet sat til salg idag, og premieren blev udsolgt på 45 minutter! DET havde vi sgu ikke lige set komme! Du kan bestille din billet her!

Håber vi ses til noget af det! ://PV//: