Skip to main content
Musik

Seks SommerSnakke

By 5. september 2021No Comments

Efter femten år er PER.TV er død – hermed velkommen til VERS.DK! Kæmpe stor tak til Jens fra Christiansfeld, der ejede domænet uden at få det brugt til noget – og som ud af det blå skrev til mig og tilbød mig det uden bagtanker og beregning! Det er jo definitionen på go’ stil!

Første indlæg i de nye omgivelser er en post med links til de interviews jeg har givet de sidste par måneder. De er alle på lyd, undtagen min snak med Berlingske – lad os starte der.

 

Berlingske kørte sommeren over en portræt-serie hvor forskellige musikere blev bedt om at gennemgå hvilken musik der var vigtigst for een som femårig, tiårig, femtenårig osv. En fed udfordring at skulle genkalde sig selv hvem, hvad og hvornår. Skud ud til Michael Gaunt for et velskrevet “referat” af en over to timer lang telefonsamtale! Læs det her.

Jeg har besøgt to forskellige programmer på Radio 4. First up er KLØR FEM, hvor ale gæster skal besvare de samme fem spørgsmål, bl.a. “Hvilken kunstner skal du ofte forsvare, du kan lide?” og “hvilken dansk kunstner burde flere (55 minutter) kende til?” Lyt det her. (55 minutter)

 

Senere på sommeren var jeg gæst på orogrammet Studsgade – et andet musik-program hvor gæster gennemgår den samme template med spørgsmål – se billedet. Som den supersympatiske vært Frederik beskriver vores snak i program-teksten: “Freestyle-mesteren Per Vers kommer i Studsgade og tager Frederik med tilbage til firserne, hvor Bomb The Bass åbnede dørene op for en helt ny slags musik. For Per Vers blev det gnisten til en livslang karriere, men for Frederik var det soundtracket til det en uforglemmelig oplevelse med nøgne damer på væggen og pistoler på bordet.”

Oscar Gomez opfandt en fodbold-podcast i corona-tiden ved navn Fodboldfornemmelser og vi satte os ned med en mikrofon i mellem os mens Danmark stadig var i fuld effekt til VM. Det blev sgu en helt særlig snak. Som han selv formulerer det: “Ordartisten Per Vers har sat sig ned midt i euro-forien og talt med mig om ikke at gå op i fodbold og så alligevel have et helt særligt forhold til sporten. Det blev en snak om Gram, shorts med indertrusse, og et chok på en motorvej mellem hovedstaden og Ikast” Hør det her  55 minutter)

Sidste ord lavede jeg introen / jinglen / lyddesignet til sprog-projektet Som Man Siger sammen med Emil Kruse. Den kan ses & høres her. De har udvidet biksen med en række podcasts om det danske sprog, og her var jeg så for ganske nylig gæst i en snak om improvisation. Hør det her.

Og så slutter vi af med mit besøg hos gode gamle Know The Ledge, en hip-hop-podcast fra Randers der netop har rundet 100 afsnit! Respekt for vedholdenheden, og for at give taletid til en underskov af kunstnere som meget få andre medier vil omtale! Jeg kom til at tænke på Eminems professorskøre rhyme books, da jeg så Stoltzes håndskrevne research inden vores snak. Så ved man det er seriøst! Lyt til vores snak her nedenfor. Kun for folk der taler flydende hiphop.

Det var så dagens tilbud. Rigtigt storhedsvanvid er ikke at lave albums der varer en halv aften ligesom Ye og Drake. Det er at tro at der findes nogen der gider høre mig tale i sammenlagt seks timer. Rigtig god fornøjelse………. PV