Skip to main content
Musik

Fuck Panser

By 28. august 2023No Comments

NY SINGLE & MUSIKVIDEO!

Vi skal sgu ha’ lidt ny musik med rundt på tour. Tjek FUCK PANSER her!

Her er pressemeddelsen:

PER VERS ER TILBAGE – FRA FOLKELIGE DIGTE TIL FUCKFINGER

Den unikke stemme er tilbage og aktuel med en 17-datoers efterårturné som tager ham rundt i hele landet med et helt nyt set-up. Og nu er der ny musik på vej!

Sidste år udkom Pers samarbejde med Danmarks største digter gennem tiderne, Benny Andersen. SIDSTE OMGANG var et mørkt, melankolsk mesterværk med fokus på ordene, og Benny og Pers duet mellem spoken word og rap blev et af årets bedst anmeldte plader og i foråret blev præmieret med GAFFA-prisen som ÅRETS HIP-HOP ALBUM. 

Nu er Per Vers tilbage – som vi kender ham og alligevel aldrig har hørt ham før – hvor de eftertænksomme digtoplæsninger er puttet tilbage på reolen og der er fuldt blus på de heftige beats, den hårde hiphop-energi med bassen i bund og en opstrakt langefinger.

FUCK PANSER er en fordanskning af et af de mest ikoniske og kontroversielle rap-numre helt tilbage fra 1988, det herrens år en tolvårig teenager fik blæst de sønderjyske ører helt bagover af det nye funky og farlige fænomen der hed hiphop – nemlig “Fuck The Police” med N.W.A.

Og netop som man tror at Per har hørt så meget gangster- og gaderap at han er begyndt at hade politiet meget mere end hans blege, lovlydige provinsbaggrund kan forklare, river han med sædvanligt sprogligt overskud og blik for dobbelttydigheder os alle rundt og afslører at nummeret handler om noget ganske andet. 

Singlen akkompagneres af en energibombe af en musikvideo med masser af attitude, gadedans – og sårbarhed til sidst. 

Lyt til FUCK PANSER på din favorit streaming her:

Det var de officielle ord. Og lad os så slutte med lidt behind the scenes / bonusmateriale kun til jer der læser med på min hjemmesiden. Hele ideen til nummeret startede med jeg så en graffiti med en stavefejl – eller var det mon med stor poetisk sans? Hvis tilfældet var nej, tilføjede jeg det selv. Jeg tog desværre ikke et billede dengang, men her er hvad en billed-googling kommer op med.

Her kan du se koreograf Tone Reumerts lækkert håndskrevne “skudplan” – og tjekke dette klip fra optagelsen hvordan musikken køres langsomt for at give en stacceret ‘shutter’ effekt i bevægelserne i slutresultatet.

Det var ret syret at skulle performe det så langsomt – her er tre små videoer fra øveren, hvor vi går slow motion på den, og så kan du også se danserne øve henholdsvis starten og slutningen i “real time”. Fuck panser og fuck hvor er I seje! Og så skal I da også lige se hvordan det ser det ud når man gennembryder papirvæggen som Lau var så rar at lave med ultrakort varsel – og han så måtte lave een gang mere fordi Lau selv stod i skuddet i første take – her.

TAK til hele det sprøde sprøde hold (credits under videoen) og til dig for at lytte – del som altid gerne videoen og HUSK JEG TAGER PÅ TOUR I HELE DANMARK SNART – billetter HER!