Skip to main content
Music

#STRIK4PER

By 21. december 2014januar 3rd, 2015No Comments

glaedeligskuffejul

Onsdag aften lagde jeg dette frække julekort op på min Facebook, med følgende tekst:

“ET JULEKORT OG ET JULEØNSKE OM HJÆLP! Denne rædsel af et billede skulle egentlig først lægges op juleaften som en hilsen fra mig og mine makkere Per & Peter – mine kumpaner i forestillingen “Det Store Skuffejern”. Men jeg smider det lige afsted i dag, med et håb om at det får dig til at kigge, tænke WTF?! og du dermed læser dette og ser mit JULEØNSKE. Som HASTER. Sweatrene på billedet er jo PHOTOSHOPPEDE. Og jeg vil gerne ha’ en i VIRKELIGHEDEN. For jeg skal spille live på DR3 fredag aften med DR’s Pigekor. En herlig/hæslig julesweater vil være det eneste rigtige til lejligheden! Kan du, eller kender du nogen der kan strikke een på to døgn? Så laver vi det til et fælles win/win jule-projekt. Hvis du kan strikke en svedig sweater, vil jeg give 5000 kr. for den – til et godgørende formål som du bestemmer. Den skal IKKE ligne den på billedet, men bare være juleagtig. Og i størrelse XL. Og den skal kunne være fremme i DR-Byen fredag kl. 18 som det seneste! Del den her, tag nogen, like det så det bliver set at nogen der kører god stil med de pinde der! “

Der var en del delinger og likes, men også megen skepsis i kommentarerne. Tre eksempler:

“Nu strikker jeg en del og ved at man skal være tæmmeligt utrolig for at kunne nå det på to dage.”

“Det er også fysisk umuligt, at strikke én på to dage.. der skal en strikkemaskine til, hvis det skal kunne lade sig gøre og det er ikke en gang sikkert, at det kan nås…”

“Det tager et år at strikke sådan en sweater i hånden, så du er en lille smule sent ude…”

Men der var heldigvis een der var frisk på at udføre det umulige. En dejlig dame i Grindsted ved Billund ved navn Anette Van Straaten (ja, det er hollandsk og betyder “fra gaden” – Anette er STREET!)  gik straks i gang, og allerede klokken 1 samme nat så den sådan her ud:

FullSizeRender

Som hun skrev: “jeg strikker med de tykkeste pinde jeg har for at nå det, så den bliver ikke pæn, men den bliver et unikum!” – og #strik4per julesweateren nåede det! Kl. 17.00 næste dag var den færdig i Grindsted og kl 20.12 stod hendes mand Torben med den til mig i København! PÅ SIN EGEN FØDSELSDAG! Og så kørte han hjem igen. Kraftpræstation

Og hér kan den så ses i færdig udgave. Og på ryggen er der søde rensdyr – der knalder!

141220 Pigekoret DR3

DR3 juleshowet kan ses lige her!!! 0:10:30 inde i showet er det mit “juleevangelium”, og min tre minutters freestyle over seernes juletraumer ligger 1:43:30. Begge numre blev jeg bakket op af Danmarks Radios Pigekor, og det var virkelig fedt det som de havde lavet til numrene. Lågsus at få lov til at sætte dem til at synge over Wu-Tang Clans “Triumph”! TAK til dem – og til dirigent Philip Faber!

De 5000 kr. som tak for hjælpen til en godgørende organisation, bestemte Anette skulle gå til Schleroseforeningens kamp mod den sygdom hun selv kæmper med. TAK ANETTE!

#cut4bieber <<< #strik4per