Skip to main content
Uncategorized

Årets Ord

By 4. januar 2015januar 5th, 2015No Comments

Siden 2008 har P1-programmet Sproglaboratoriet kåret “Årets Ord”. I forbindelse med 2014-udgaven blev afstemningen opgraderet til et helt program og stort “award-show”, og jeg blev spurgt om jeg ville lave et nummer om og med de nye ord, der er opstået i løbet af 2014. P1 opfordrede deres lyttere til at sende forslag ind, og det hele blev skudt i gang med at jeg fik en liste over vinderordene fra alle årene, sammen med yderligere 40 ord, ikke vandt men var blandt “de mest kendetegnende og karakteristiske for det pågældende år”. Dem flettede jeg sammen til dette “opvarmnings-vers”:

Du kan læse teksten her, incl. forklaringer. To uger efter var der blevet samlet en masse nye ord ind, og dem fik jeg så lavet et “Årets 2014” vers ud af. Se det nedenfor – her er teksten, incl. listen over de ord der var mit udgangspunkt. Håber I synes om resultatet, der er skrevet på 48 timer.

Efterfølgende blev Årets Ord 2014 kåret i fem forskellige kategorier , se dem her.

Der er selvfølgelig mange andre ord der kunne være kommet med, som man f.eks. kan se i DenFRI’s ret fantastiske liste… 🙂

Tak til Helle Solvang og P1 for en sjov udfordring! …P!